Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2022. Szeptember 21. 12:46, szerda | Belföld
Forrás: Katasztrófavédelem

Életet mentett a szabadnapos szekszárdi tűzoltó

Életet mentett a szabadnapos szekszárdi tűzoltó

A tűzoltókra minden helyzetben lehet számítani, számukra ez nem csak egy munka. Hivatás, az életmentés iránti teljes elkötelezettség, ami áthatja az egész életüket.

Tóth Attila tűzoltó őrmester a napokban párja nagymamájával indult haza a bajai kórházból, amikor egy utcán fekvő férfira és egy mellette térdelő buszsofőrre lett figyelmes. A szabadnapos, szekszárdi hivatásos tűzoltó azonnal a 87 esztendős férfi segítségére sietett, és a busz vezetőjével rögtön megkezdték az életmentő beavatkozást, miután az idős ember semmilyen életjelet nem mutatott. Egy járókelő tárcsázta a központi segélyhívószámot, és a mentősök instrukcióit folyamatosan tolmácsolta az életmentőknek.

Attila a busz vezetőjével felváltva, mellkaskompressziókkal igyekezett biztosítani az eszméletlen férfi keringését a mentők kiérkezéséig. A mentőszolgálat munkatársai több mint 40 percen keresztül küzdöttek a beteg életéért és végül stabil állapotban szállították őt kórházba.
Másfél nappal később, a mélyaltatásból ébredő idős férfi első gondolatát a lányának címezte: „De jót aludtam kislányom.”

Fotók: Tolna MKI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.