Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2021. November 20. 16:05, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Februárban érkezik a családi adóvisszatérítés

Februárban érkezik a családi adóvisszatérítés

Februárban érkezik a családi adóvisszatérítés, amelynek összege elérheti szülőnként az akár 800 ezer forintot is - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója a szombaton az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában.

Hollik István kiemelte, a kormány összességében 600 milliárd forintot utal így vissza a gyermekes családoknak. "Ezt a hatalmas összeget is a gazdasági növekedésnek köszönhetően tudjuk odaadni a gyermekes családoknak" - húzta alá a politikus.

Hozzátette, ha a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldalon múlna, akkor a családi adóvisszatérítés sem lenne. "Nemcsak azért nem lenne, mert a baloldal alkalmatlan megteremteni a gazdasági, pénzügyi hátterét egy ekkora adócsökkentésnek, hanem azért sem lenne, mert a baloldal elsorvasztaná a családi támogatásokat és inkább adókat emelne" - fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója, hozzátéve, hogy ezt tették, amikor 2002 és 2010 között kormányon voltak.

Hollik István szerint a baloldal 2010 óta következetesen támadja a bevezetett családtámogatásokat és adócsökkentéseket, egyik ilyen lépést sem támogatták a Parlamentben.

Hozzátette, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke ésszerűtlennek és elvetemültnek nevezte a családi adóvisszatérítést és perverz újraelosztásnak tartja a gyermekek után járó családi adókedvezményt is.

"Tehát miközben a baloldal a magyar gyermekes családoktól sajnálja a támogatásokat, a migránsokat ezzel ellentétben tárt karokkal várják és el is tartanák őket magyar adófizetői forintokból" - hangsúlyozta a politikus, leszögezve, hogy a Fidesz viszont úgy gondolja, Magyarországnak nem a múlt politikájához kell visszatérnie, hanem előre kell mennie, ezért nem szabad hagyni, hogy a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal veszélybe sodorja a családi adóvisszatérítést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket