Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2017. Június 27. 16:52, kedd | Külföld
Forrás: mti

Babonából aprópénzt dobott a hajtóműbe - öt órát késett a repülőgép

Babonából aprópénzt dobott a hajtóműbe - öt órát késett a repülőgép

Öt órás késéssel tudott csak felszállni a China Southern Airlines Sanghajból Kantonba tartó Airbus A320-asa, miután az egyik utas babonából aprópénzt dobott a gép hajtóművébe - írta az Airlive.net repülésszakmai blog.

Információik szerint a 80 éves női utas a beszállás előtt szórt aprópénzt a repülőgép egyik hajtóművébe, hogy így kívánjon biztonságos repülést. Az esetet a már a repülőgépen lévő utasok azonnal jelentették, a szakembereknek ezért az egész hajtóművet át kellett vizsgálniuk.

Az összes utast arra kérték, hogy hagyják el a gép fedélzetét. A szakemberek öt órán keresztül keresték az aprókat, egyet találtak a hajtóműben, nyolcat pedig annak környezetében összesen 1,7 jüan (70 forint) értékben.

A gép végül biztonságosan felszállt és az eredeti menetrendhez képest öt órás késéssel biztonságosan landolt célállomásán, Kantonban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.