Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2022. Szeptember 05. 07:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Katasztrófavédelem: három megyében irtják a szúnyogokat a héten

Katasztrófavédelem: három megyében irtják a szúnyogokat a héten

Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megye 18 településén, összesen 8500 hektáron irtják a szúnyogokat a héten - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A beavatkozást napnyugta után kezdik a szakemberek, a készítményt platós gépjárműre szerelt permetezőkkel juttatják a környezetbe - tartalmazza a közlemény.

Azt írták, a nyár végi esőzések következtében több helyen jöttek létre kisebb-nagyobb tócsák, állóvizek, ahol újra megindult a szúnyogok fejlődése. Ennek ellenére csak kevés helyen van szükség szervezett szúnyoggyérítésre, mivel az egyre hidegebb időben csökken a kifejlett rovarok aktivitása.
A katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés a hét végeztével lezárul. A hétre tervezett munkával együtt összesen 894 települést és 12 budapesti kerületet érintett a szúnyoggyérítés 456 ezer hektár területen - áll az OKF közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 06. 10:40, vasárnap | Belföld

Volánbusz: utolsó fázisához ért a kártyaterminálok telepítése a járműveken

Várhatóan az ősz végig lezárul a POS-terminálok telepítése a Volánbusz járművein, így hamarosan már az összes helyközi járatukon lehet majd fizetni bankkártyával vagy okoseszközzel - közölte a vállalat szombaton az MTI-vel.

2024. Október 06. 10:36, vasárnap | Belföld

A közmédia visszautasítja Magyar Péterék követeléseit

2024. Október 06. 10:36, vasárnap | Belföld

Aradi vértanúk - Felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az Országház előtt

Katonai tiszteletadás mellett ünnepélyesen felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az aradi vértanúk emléknapján, vasárnap reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

2024. Október 06. 10:35, vasárnap | Belföld

Íme az ötöslottó nyerőszámai