Városlista
2024. június 29, szombat - Péter, Pál

Hírek

2014. Szeptember 30. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Oroszország modernizálja nukleáris fegyvereit

Oroszország modernizálja nukleáris fegyvereit

Az orosz külügyminiszter szerint “eljött az idő”, amikor modernizálni kell az orosz hadsereget- a nukleáris és a hagyományos fegyvereket is. Szergej Lavrov ezt egy, a Russia Today televíziónak adott vasárnapi interjúban mondta.

Azt is hozzátette, a korszerűsítés oka nem az, hogy egy új fegyverkezési verseny küszöbén lennének.

Egy másik interjúban pedig arról beszélt, hogy fontos lenne újraéleszteni a kapcsolatokat Amerikával, amelyek a fagypont közelébe süllyedtek az ukrán konfliktus miatt: nagyon is érdekelne minket, hogy normalizáljuk a kapcsolatainkat , de nem mi voltunk, akik azokat tönkretették. Egy komoly visszalépés után, amelyet a Bush-adminisztráció utolsó évei idején tapasztaltunk, Obama az “újraindítás” szót használta.

Az orosz külügyminiszter szombaton az ENSZ-közgyűlésen még nem ütött meg békülékeny hangot: akkor élesen bírálta és arroganciával vádolta a Nyugatot. Azt mondta, míg Oroszország elutasítja a katonai erőszakot, addig Nyugaton ez bevett szokássá vált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 29. 06:40, szombat | Külföld

Joe Biden kitart az elnökjelöltség mellett, Donald Trump szerint kompetens elnökre van szükség

Joe Biden elismerte pénteken, hogy nem teljesített jól az első televíziós elnökjelölti vitában, de hozzátette, kitart az elnökjelöltsége mellett.

2024. Június 28. 07:15, péntek | Külföld

Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

A balesetben halálos áldozatainak száma az esti órákban ötről hatra nőtt, a komoly sérüléseket szenvedettek száma öt - közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.