Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. November 11. 08:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Öt művész jutott a Budapesti Nemzetközi Gitárverseny döntőjébe

Öt művész jutott a Budapesti Nemzetközi Gitárverseny döntőjébe

Öt művész, köztük egy magyar versenyző jutott a 2. Budapesti Nemzetközi Gitárverseny döntőjébe, amelyet szombaton rendeznek a Zeneakadémián.

A döntőbe jutott Magyarországot képviselve Szalai Lotti, az olasz Gian Marco Ciampa, a német Jessica Kaiser, Svájcból Damiano Pisanello, valamint Ukrajnából Marko Topchi. Az öt művész három kontinens 19 országának összesen 32 fiatal tehetsége közül bizonyult a legjobbnak - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég pénteken az MTI-vel.

A versenyzők a magyar Anima Musicae Kamarazenekar és Joan Pages Valls spanyol karmester közreműködésével egy versenyművet adnak elő, szabadon választva Joaquin Rodrigo spanyol zeneszerző közismert Concierto de Aranjuez című műve, vagy Heitor Villa-Lobos brazil zeneszerző Concertója közül.

A 12 tagú nemzetközi zsűri döntése alapján a dobogósok a mintegy 9500 euró értékű pénznyeremény mellett két értékes koncerthangszert nyernek további 7500 euró értékben. A győztes ezeken kívül 16 koncertmeghívást kap európai és ázsiai rendezvényekre, valamint a nézők szavazatai alapján 1000 eurós közönségdíjat is kiosztanak.

A 2. Budapesti Gitárversenyt este gálakoncert zárja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni