Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2016. Január 29. 10:01, péntek | Belföld
Forrás: MTI - fotó: police.hu

Továbbra is tele lesznek az utak rendőrökkel

Továbbra is tele lesznek az utak rendőrökkel

Újabb két hónappal meghosszabbította a korábban elrendelt fokozott ellenőrzést az ország egész területén Papp Károly országos rendőr-főkapitány.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata pénteken a rendőrség honlapján azt írta: a február 1-jén 0 órától március 31-én 24 óráig Magyarország teljes közigazgatási területére elrendelt fokozott ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása.

Tavaly szeptemberben Papp Károly az illegális migrációval összefüggésben rendelte el a fokozott rendőri ellenőrzéseket. Ezt azóta több alkalommal meghosszabbították.

Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője az M1 aktuális csatorna egyik októberi adásában azt mondta: ezen intézkedés nyomán a rendőrök bárkit igazoltathatnak, ruházatukat átvizsgálhatják, és a gépjárművek csomagtartójába is benézhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket