Városlista
2024. október 1, kedd - Malvin

Hírek

2023. Május 15. 15:34, hétfő | Bulvár

A MEGÁTKOZOTT Gitáros

A MEGÁTKOZOTT Gitáros

A megátkozott ember – ez nemcsak Radics Béla leghíresebb dalának a címe, de a május 4-én bemutatásra került életrajzi film készítői is így keresztelték el alkotásukat

A dokumentumelemekkel átszőtt játékfilm ötlete évekkel ezelőtt született meg, majd Klacsán Gábor rendező és csapata valósította meg az elképzelést. Radics Béla máig megosztja a hajdani szemtanúkat: vannak, akik nemzeti hőst látnak benne, mások a tehetségét firtatják, és az életrajz kellemetlenebb epizódjaira emlékeztetnek.

A mostani film nem oszt igazságot, igyekszik tárgyilagos lenni. Méltó emléket állít a magyar rockzene talán legfontosabb személyiségének, az első magyar gitárhősnek, aki Hendrix, a Cream és a korabeli progresszív rockzene nagyjainak képviseletével még ma is fontos emlékeket ébreszt.

Radics Béláról készültek dokumentumfilmek, születtek könyvek, megjelentek felvételek, de az első nagyszabású filmalkotás csak most került bemutatásra, és a mozikban már megtekinthető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.

2024. Szeptember 24. 08:00, kedd | Bulvár

Hankó Balázs a magyar modellt ajánlja az európai versenyképességi fordulat megvalósításához

Európai versenyképességi fordulatra van szükség, a magyar modell sikeres, és jó választ adhat erre - mondta Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter a Hungary Innovation Week nyitóeseményén hétfőn Budapesten.